Mera, cel mai iubit membru al familiei ISU Olt, încă un an de serviciu după ce și-a uimit evaluatorii cu calitățile sale/ FOTO

Deși urma să fie pensionată, Cățelușa Mera, „angajată” a Ministerului Afacerilor Interne la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt și antrenată în căutarea și salvarea persoanelor prinse sub dărâmături, a mai primit un an de serviciu după ce, la ultima evaluare, i-a uimit pe specialiștii Centrului Chinologic Sibiu cu calitățile sale, în ciuda vârstei înaintate pentru acest tip de acțiuni. Mera este și principala atracție pentru copiii care vizitează, cu prilejul unor evenimente în cadrul cărora are loc și acțiunea „Porți deschise”, sediul ISU Olt.

Evaluarea a avut loc spre finalul anului trecut, și, potrivit vârstei, ar fi trebuit să fie și ultima. S-a întâmplat însă ca Mera, pusă la încercare de specialiștii Centrului Chinologic Sibiu, să dovedească abilități ridicate, găsind toate „victimele” pe care trebuia să le descopere în scenariul evaluării, întrecând alți „confrați” cu mult mai tineri decât ea. Astfel că viața în unitatea de la Slatina i-a fost prelungită cu încă un an, până la următoarea evaluare.

Principala atracție pentru copiii care vizitează, cu prilejul unor evenimente în cadrul cărora are loc și acțiunea „Porți deschise”, sediul ISU Olt, cățelușa Mera este un ciobănesc german, născut la 27 martie 2009, care a parcurs, împreună cu conductorul său, Ionuț Iagăr, un curs de 16 săptămâni de specializare în domeniul căutare-salvare persoane sub dărâmături.

„Mera execută zilnic un program de antrenament și este pregătită să intervină în orice moment pentru căutarea persoanelor prinse sub dărâmături.

Până în acest moment a participat cu echipa de căutare-salvare la mai multe exerciții în scenariul cărora au fost cuprinse și situații de urgență generate de prăbușiri ale unor construcții”, a precizat purtătorul de cuvânt al isu Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Anual, cățelușa Mera este evaluată de specialiștii din cadrul Centrului Chinologic Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here