Oltul, LOVIT de incendii de pădure/Zeci de hectare cuprinse de FOC în dar câteva ore

La doar două ore de a lichidarea incendiului de pădure de la Movileni pentru care pompierii și voluntarii care i-au sprijinit pe aceștia s-au luptat, miercuri, câteva ore bune, focul a reizbucnit și a distrus hectare întregi de copaci. Patru ore și jumătate le-au trebuit pompierilor să domolească și, într-un final, să lichideze din nou focul.

Citește și Episcopul Slatinei și Romanaților, Sebastian Pașcanu, acuzat de homosexualitate/Cine i-ar fi fost partener de „nebunii”

Primul incendiu a izbucnit în jurul prânzului în pădurea din zona satului Bacea, comuna Movileni. Pompierii au intervenit în forță cu mai multe autospeciale, șase subofițeri și 12 voluntari luptându-se cu flăcările, care au fost stinse în jurul orei 14.00. Au ars vegetația uscată și lăstărișul pe mai bine de 15 hectare din pădurea situată în zona satului Bacea.

Citește și În minivacanța de Sfânta Maria sute de olteni au avut motive de MARE supărare/Ce li s-a întâmplat

După doar două ore, focul a reizbucnit în aceeași pădure cu și mai mult vigoare.

Citește și Pădure în flăcări în Olt: Incendiu pe mai bine de 15 ha/Pompierii au intervenit în forță/FOTO

„În jurul orei 16.00, un alt incendiu de vegetație uscată și lăsătăriș a izbucnit în pădurea din comuna Movileni. Acesta a fost lichidat în jurul orei 20.30. Au ars patru hectare litieră pădure de stejar, cinci hectare litieră pădure de salcâm și o jumătate de hectare de coronament pădure de stejar”, a declarat înlocuitorul purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, căpitanul Cornel Gogolan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here