Secretarul CJ Olt, trimis în judecată de procurorii DNA, înlocuit în funcție de o femeie

Funcția de secretar al Consiliului Județean (CJ) Olt, ocupată până de curând de Gabriel Buleteanu, trimis în judecată de procurorii DNA, a fost preluată de Marilena Elena Ilie, consilier juridic superior în cadrul Serviciul Juridic – Contencios din cadrul aparatului de specialitate al instituției.

Aceasta va ocupa funcția cu delegație vreme de 60 de zile. Informația a fost confirmată de președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Citește și Procurorii DNA București au luat în vizor Direcția Sanitară Veterinară Olt/ Iată motivele

„Marinela Ilie este noul secretar al judeţului, juristă în aparatul de specialitate al CJ Olt. Ea a fost împuternicită cu delegaţie pentru o perioadă de 60 de zile, potrivit legii”, a declarat Marius Oprescu.

Citește și Lovitură pentru ŞOFERI. Proiect aprobat ASTĂZI de Guvern

Gabriel Buleteanu a fost suspendat din funcția de secretar al Consiliului Județean Olt începând cu data de 9 august, după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova la pachet cu fostul primar al Caracalului Gheorghe Anghel şi cu alte 23 de persoane, foşti angajaţi ai Primăriei Caracal şi oameni de afaceri. El este acuzat de procurorii DNA de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Faptele ar fi fost săvârşite în perioada în care Gabriel Buleteanu deţinea funcţia de șef al Serviciului Juridic – Contencios din cadrul Primăriei Caracal.

Citește și Se trag la sorți comisiile pentru BAC–sesiunea de toamnă/Calendarul examenului

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2009 – 2012, la nivelul Primăriei Municipiului Caracal, și-a desfășurat activitatea un grup infracțional organizat care a avut drept scop obținerea, de către membrii săi și persoane apropiate acestora, de sume de bani necuvenite, în principal direct din încasările instituției publice, în condiții nelegale, prin folosirea de documente care nu atestau operațiuni comerciale reale. Prejudiciul cauzat bugetului Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Caracal este de 5.009.500 lei.

Citește și Episcopul Slatinei și Romanaților, acuzat de homosexualitate/Cine i-ar fi fost partener de „nebunii”

Din grupul infracțional organizat au făcut parte inculpatul Anghel Gheorghe, primarul municipiului Caracal și inculpata Tudor Maria, directorul economic al instituției, care au deținut și calitatea de inițiatori și coordonatori ai grupului, precum și funcționari publici aflați în subordinea acestora și reprezentanți ai unor societăți comerciale, care au acționat coordonat pentru obținerea de foloase, potrivit procurorilor DNA.

Citește și Mare ATENȚIE! Ce sunt OBLIGAȚI să facă toți angajatorii până vineri, 25 august

În concret, în perioada menționată anterior, inculpații Anghel Gheorghe și Tudor Maria au dispus eliberarea de sume de bani direct din casierie și au semnat ordine de plată în favoarea mai multor societăți comerciale, fără ca aceste plăți să fie în vreun fel justificate de angajamente legale din care să rezulte obligații de plată în sarcina Primăriei Caracal, fără să existe dovada efectivă a recepționării bunurilor plătite și folosirea acestora în interesul instituției, fără să rezulte necesitatea obiectivă a efectuării unor astfel de achiziții și fără ca aceste operațiuni financiare să fie supuse controlului financiar preventiv.

Citește și Revine CANICULA: Weekend de FOC pentru sudul Olteniei/Oltul nu face excepție

La grupul infracțional organizat au aderat reprezentanți de fapt sau de drept ai societăților comerciale în numele cărora s-au emis pretinsele „documente justificative” și alți funcționari publici din cadrul Primăriei Caracal care au pus la dispoziția angajaților din cadrul Direcției Economice și casieriei centrale numeroase facturi fiscale și chitanțe cu conținut nereal, documente de evidență primară în care au fost consemnate de regulă prestări de servicii fictive în beneficiul instituției publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here