REACȚIA autorităților din Corabia la acuzațiile privind tăierea teilor de pe marginea unei străzi/FOTO

Autoritățile orașului Corabia au reacționat, prin vocea purtătorului de cuvânt, Dan Oltean, la acuzațiile apărute în spațiul public privind distrugerea mai multor arbori foarte vechi, duzi și tei, situați pe aliniamentul străzii Cuza Vodă, aflată în plin proces de reabilitare și modernizare.

Dan Oltean s-a adresat pe facebook celor care acuză primăria că a tolerat distrugerea arborilor de pe marginea străzii Cuza Vodă care încurcau lucrările de reabilitare și modernizare a acestei artere, spunând că sunt situații în care arborii foarte vechi au distrus trotuarele din oraș cu rădăcinile care au penetrat betonul, că sunt cazuri în care teii bătrâni pun în pericol chiar casele oamenilor și că cei afectați au depus sute de sesizări la primărie, cerând tăierea arborilor.

„Stimati cetateni. Deoarece in ultima vreme au aparut pe anumite retele de socializare si in mass-media informatii eronate si tendentioase despre taierea pomilor in orasul Corabia, dorim sa prezentam opiniei publice urmatoarele: La Primaria Corabia exista aproximativ 300 de cereri ale cetatenilor care doresc sa li se taie teii batrani si uscati din fata portii pentru ca le pun in pericol viata si casele. Va prezentam cateva imagini cu acesti pomi care au distrus trotuarele, au patruns la oameni in case, au patruns uneori prin acoperis si în pivnite producand pagube insemnate cetatenilor. Sunt cazuri, dupa cum vedeti si din poze, cand teii batrani s-au rupt in urma unor furtuni, cazand pe firele de electricitate. Facem un apel la dumneavoastra si va punem o intrebare! Ce solutie credeti ca putem sa luam pentru rezolvarea acestei situatii? Cine isi asuma raspunderea daca un tei batran si uscat cade pe o casa si o distruge? Sau daca se pierd vieti omenesti? Cei care acum striga sus si tare….STOP TAIERII POMILOR IN CORABIA? Cum putem repara un trotuar cand un tei batran si-a intins radacinile si a distrus totul in jurul sau? Doriti sa circulati pe trotuare reabilitate sau pe trotuarele prezentate in pozele respective? 
In viitorul apropiat vom contacta un expert care ne va spune ce masuri sa luam cu fiecare pom in parte. In orasul Corabia nu se vor taia toti pomii asa cum tendentios se afirma in spatiul public, administratia locala din orasul Corabia va toaleta sau defrişa copacii, numai în urma constatărilor din teren si cu sprijinul garzii de mediu. Acolo unde s-au reparat trotuarele si s-au defrisat pomi se vor planta arbori tineri si cu sprijinul dumneavoastra al cetatenilor. Va multumim!”, a scris purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia pe facebook.

Cu toate acestea, firma de construcții care derulează lucrările de reabilitare a străzii Cuza Vodă și care au tăiat parțial mai mulți arbori aflați pe marginea străzii pentru a putea pune borduri noi, a fost amendată de Garda de Mediu Olt cu 2.500 de lei pentru încălcarea prevederilor legii care reglementează administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

OLT-ALERT publică imaginile și câteva dintre sesizările cetățenilor prin care reprezentantul Primăriei Corabia argumentează poziția instituției.

2 COMENTARII

  1. Domnule JAGARDEA ,una este sa inlocuiesti arborii uscati si alta este sa ii decupezi pentru a pune borduri !!! Las-o asa si macar aveti bunul simt sa va cereti scuze ,TANTALAILOR ,spuneti in comunicate ca sunteti indiferenti si prosti !!!!Daca cineva face o sesizare trebuie actionat in cel mai scurt timp (analiza si apoi interventie ) ,TANTALAILOR !!!!

  2. Problema este ,ca toti din Institutiile Statului sunteti angajati prin examene fraudate !!! Luati la bani marunti sunteti niste incompetenti cu studii indoielnice !!!! TANTALAILOR !!! CORUPTILOR !!!INCOMPETENTILOR !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here