Primăria Slatina a încasat 70% din impozitele datorate de populație pe anul în curs

Sursa foto: olttv.ro

Primăria Slatina a încasat, până în prezent, aproximativ 70% din bugetul prevăzut pentru anul 2017, potrivit Direcției de Venituri și Cheltuieli a primăriei.

Pentru primul semestru s-au prezentat la ghișeele direcției un număr de aproximativ 22.000 de persoane fizice pentru a-și achita impozitul pe clădiri, din care 16.000 au beneficiat de bonificația de 10%. Pentru impozitul pe teren s-au prezentat un număr de 16.184 de persoane, din care 6.075 au beneficiat de reducere, iar impozitul pe mijloacele de transport a fost achitat de aproximativ 14.000 persoane fizice, din care aproximativ 11.000 au beneficiat de reducerea de 10% pentru acest an.

În ceea ce privește persoanele juridice, pentru plata impozitului pe clădiri s-au prezentat de 635 persoane, din care doar 242 au benefiiat de reducerea de 2%, la impozitul pe teren a fost achitat de 373 de persoane, din care 122 cu reducere. Impozitul pe mijloacele de transport a fost achitate de 982 de persoane juridice, din care 525 au beneficiat de reducere legală.

„Ca sume, va pot spune că la impozitul pe clădiri avem încasări de peste 80% din prevederea de la începutul anului, ceea ce înseamnă încasări de peste patru milioane de lei.

La impozitul pe teren avem, de asemenea, încasări de peste 80%, însemnând peste 1,2 milioane de lei, iar la impozitul pe mijloacele de transport avem încasări de peste 77 %, adică o sumă de peste două milioane de lei”, a declarat Alin Calotă, directorul Direcției de venituri și Cheltuieli a primăriei.

Alin Calotă, directorul Direcției de Venituri și Cheltuieli – Primăria Slatina

De la persoanele juridice primăria a încasat peste 60% din totalul impozitului pe clădiri, peste 65% din cel al impozitului pe teren și peste 70% la capitolul impozitului pe mijloacele de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here