Compania de Apă Olt pregătește terenul pentru investiții de 150 de milioane de euro

Compania de Apă Olt (CAO) SA se află în plin proces de atragere a unor noi fonduri europene pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare, dar și pentru înființarea unor noi stații de epurare a apei, de aceste fonduri urmând să beneficieze câteva zeci de localități din Olt.

Mai precis, este vorba de un contract de finanţare în valoare de aproximativ 150 de milioane de euro în cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Olt, în perioada 2014 – 2020”, depus în 2016 la Ministerul Fondurilor Europene. Potrivit directorului general al CAO SA, Cătălin Ușurelu, contractul de finanțare ar putea fi semnat la finalul anului în curs.

„Sperăm că pînă la sfârşitul lunii septembrie să ni se aprobe Studiul de Fezabilitate și, dacă așa se va întâmpla, în luna decembrie este posibil să semnăm contractul de finanţare. Urmează, apoi, procedura de achiziţie, astfel ca în primăvara sau cel mai târziu în vara anului viitor să putem demara efectiv lucrările”, a declarat Cătălin Ușurelu.
De acest proiect vor beneficia localitățile Slatina, Caracal, Corabia, Balş, Potcoava, Scorniceşti, Drăgăneşti-Olt, Băbiciu, Bălteni, Crâmpoia, Dăneasa, Dobrosloveni, Fărcaşele, Găneasa, Gostavăţu, Giuvărăşti, Izbiceni, Perieţi, Piatra Olt, Rusăneşti, Scărişoara, Schitu, Şerbăneşti, Tia Mare şi Vişina.
Lucrările vor începe însă, cu prioritate, în orașele Balș și Caracal, pentru că au rețele vechi de apă și canalizare, precum și în Corabia. Potrivit proiectului, printre localitățile care vor beneficia de stații noi de tratare a apei se numără Slatina și Balș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here