Țânțari UCIGAȘI în Olt/O persoană infectată cu virusul West Nile a MURIT/Ce spun responsabilii de la DSP

FLAMINGO, FL - AUGUST 12: The a female mosquito begins to bite the photographer's hand at Everglades National Park August 12, 2002 in Flamingo, Florida. The female bugs use the blood protein to feed their eggs then lays the eggs in water. The itch from the bite is caused by the human body's immune system responding to the mosquito's saliva. During the summer, the Everglades closes its camping facilities almost entirely because of the onslaught of mosquitoes. Traps are put up throughout Flamingo where 250,000 mosquitoes a day are collected. (Photo by Tom Ervin/Getty Images)

O femeie din Olt a murit după ce a fost infectată cu virusul West Nile, purtat în general de țânțari. Ea a decedat la scurt timp după ce a fost internată la Spitalul Universitar din București, informează OLT-ALERT

Potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, este vorba de o femeie în vârstă de 81 de ani, din localitatea olteană Radomirești. Afecțiunea provocată de virusul West Nile a debutat în 5 august și a fost depistată trei zile mai târziu. În 8 august femeia a fost internată la Spitalul Universitar din București, în urma unui accident vascular cerebral, cu tensiune arterială și encefalită virală, pacienta fiind suspectă de infecție cu virusul West Nile.

„Încă de la internare, pe fondul unor afecțiuni cronice preexistente, pacientul a prezentat o stare generală agravată. (…) Rezultatul investigației: test pozitiv pentru infecția cu virus West Nile. Evoluția stării generale a fost spre deces, certificat în data de 12.08.2017”, se arată în comunicatul DSP Olt.

Practic, diagnosticul medicilor a fost că decesul pacientei a fost cauzat de encefalită provocată de virusul West Nile.

În baza «Metodologiei de supraveghere a infecției West Nile», sezon 2017, orice persoană cu vârsta de 15 ani și peste, care prezintă febră și semne ale meningitei, meningoencefalitei, encefalită cu LCR clar, este investigata pentru detectarea virusului West Nile, mai spun specialiștii de la DSP.

„În vederea diminuării numărului de cazuri cu infecție West Nile, DSP Olt face următoarele recomandări pentru populație:

• Să  evite expunerea la tânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi;

• Să utilizeze substanțe chimice repelente de țânțari;

• Să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă prin montarea unor plase de țânțari;

• Să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor;

• Să îndepărteze recipientele de apă stătuta și gunoiul menajer”, avertizează specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here