Trofeul Festivalului de muzică ușoară „Radu Șerban” Caracal, câștigat de o buzoiancă/FOTO

Duminică seară s-a tras cortina peste cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului de Muzică Ușoară „Radu Șerban” de la Caracal, trofeul concursului fiind câștigat de o interpretă din Buzău, Dora Gaitanovici, care a interpretat melodia „Parfumul străzilor”. 

Premiul I a fost câștigat de Denisa Andreea Pârvu din Călărași (cu melodia „Primăvară, primăvară”), premiul II – de Andreea Claudia Dumitriu din București („Strada”), iar premiul III – de Ana Bianca Tache din București („Dacă iubești cu-adevărat”).

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei melodii dintre cele compuse de Radu Șerban a fost obținut de Robert Feraru din București, care a interpretat „De când mă știi”.

Theodor Pupezescu din Ghildoveni, Dâmbovița, a primit o mențiune cu melodia „Nu mă-ntreba”, iar premiul special al juriului a revenit Ioanei Berechet din Constanța („Baladă”)

Premiul de popularitate a fost acordat Mădălinei Cernat din Băcoi, Prahova („Cu viața nu glumi”).

Începând de anul acesta, concurenții au cântat cu orchestra condusă de compozitorul Viorel Gavrilă, iar o altă noutate introdusă în concurs a constat în obligativitatea concurenților de a interpreta o piesă din repertoruiul lui Radu Șerban.

Cea de-a 18 ediție a Festivalului  de Muzică Usoară „Radu Șerban”a fost una total specială pentru că: este altfel, vrem să fie altfel. Festivalul se va desfășura într-o altă notă de la viitoarea ediție, va avea altă înfățișare, altă desfășurare, prin participarea acestei valoroase orchestre dirijate de Viorel Gavrilă, a grupul vocal respectiv, cu toate măsurile care se vor lua pentru a fi un eveniment adevărat, real, un eveniment care se întâmplă așa, acum în 2017, pe scenă, la modul cel mai adevărat. Mai trebuie să găsim o modalitate excepțională a concurenților care anul acesta nu cred că a fost chiar așa, dar sper să fie în anul viitor. Au fost trei-patru vârfuri, dar în rest o notă medie pentru concurenți. S-au descurat onorabil, cum spuneam și în conferința de presă, dar m-aș opri aici. Câștigătoarea este un talent de excepție recunoscută încă de la vârsta copilăriei. Pe unde a mers a câștigat. Ea este muzician deja, nu mai putem spune că este o concurentă oarecare de festival de muzică ușoară. Cunoaște pian, cântă la pian extraordinar, compune formidabil, își compune textele, are o profunzime de artist matur și cu siguranță ne vom mândri în lume cu această fată. Organizatorilor acestui eveniment pe o scară de la 1 la 10 le-aș acorda nota 9, 50 fără discuție pentru modul în care au organizat acest eveniment”, a declarat Titus Andrei, președintele juriului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here