Parlamentarul de Olt Alexandru Stănescu, noul președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților

Parlamentarul social-democrat de Olt Alexandru Stănescu a preluat astăzi funcția de președinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.

Anunțul a fost făcut chiar de parlamentarul de Olt pe pagina sa de socializare, afirmând că va face tot ce este posibil „pentru a contribui la întărirea agriculturii românești și promovarea fermierului român”.

„Astăzi, 5 septembrie, am fost investit în funcția de Președinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

Doresc să le mulțumesc colegilor mei deputați pentru încrederea acordată și vă promit că voi face tot ce ține de mine pentru a contribui la întărirea agriculturii românești și promovarea fermierului român.

Sunt de părere că agricultura românească nu trebuie să aibă culoare politică, idee care a caracterizat și va caracteriza comisia noastră”, a scris, în spațiul virtual, Alexandru Stănescu. 

Deputatul de Olt a preluat funcția de președinte al acestei comisii de la colegul său de partid Ioan Munteanu. Stănescu a ocupat până acum funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură.

Alexandru Stănescu se numără printre puținii politicieni care cunosc cu adevărat situația din agricultura românească, provenind dintr-o familie de agricultori. Până în 1993, el a fost inginer în cadrul Agromec Vișina, iar apoi, până în 2012, director general al Agromec Bucinișu.

În acest an, Alexandru Stănescu a inițiat un proiect de lege privind instituirea zilei de 10 octombrie — Ziua națională a produselor agroalimentare. Legea a trecut de parlament și a fost promulgată, fără probleme, de președintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here