Inspectoratul Școlar Județean Olt are, de luni seară, un nou șef: Adelin Bărbulete

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Olt are un nou șef în persoana lui Adelin Bărbulete, care o înlocuiește în funcția de inspector școlar general pe Felicia Man, revocată din post în urmă cu două săptămâni de ministrul Educației.

Ordinul prin care ministrul Educației, Liviu Pop, l-a numit în funcție pe Adelin Bărbulete a sosit la sediul IȘJ luni seară, acesta fiind delegat pe post până la organizarea unui concurs. Contactat de OLT-ALERT, Bărbulete a confirmat informația.

Șefii inspectoratelor școlare din 13 județe au fost revocați, în 18 august, din funcție de ministrul Educației, Liviu Pop, printre persoanele demise numărându-se și șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt, Felicia Man, care, nemulțumită, a atacat în instanță ordinul de revocare. Ulterior, ministerul a anunțat organizarea selecţiei cadrelor didactice în vederea ocupării, în anul şcolar 2017-2018, până la organizarea concursului, a mai multor funcţii de conducere din diverse inspectorate școlare, printre care și posturile de de inspector școlar general și inspector școlar general adjunct din cadrul IȘJ Olt.

În acest context, Adelin Bărbulete, inspector pentru management instituţional în cadrul IȘJ Olt și consilier județean, a transmis Ministerului Educației CV-ul său, dar și o scrisoare de intenție prin care își exprima dorința de a ocupa funcția de inspector școlar general.

Ministrul Educației a mai decis ca Mariana Gheorghe şi Florica Grecu, ocupante din februarie ale posturilor de inspectori generali adjuncţi ai ISJ Olt, să rămână în continuare pe aceste funcţii pentru încă un an de zile sau până la ocuparea prin concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here