Senatorul Paul Stănescu nu a fost doar co-inițiator al legii privind pensionarea slătinenilor mai devreme, ci a susținut-o și de la tribuna Senatului

Senatorul de Olt Paul Stănescu, co-inițiator, alături de deputatul Gigel Știrbu, al legii care permite pensionarea slătinenilor și cetățenilor din împrejurimi cu doi ani mai devreme din cauza poluării, nu doar a semnat proiectul legii, dar i-a și îndemnat pe colegii săi senatori, de la tribuna parlamentului, să susțină și să voteze proiectul.

Îndemnul său nu a rămas fără efect, pentru că doar așa proiectul a trecut și de Senat, ajungând pe masa președintelui țării, pentru promulgare.

„Rugămintea mea este să votați acest proiect legislativ pentru că la Slatina a fost o situație excepțională. Și, ca să aveți dimensiunea la ce vă spun, Uzina de Aluminiu, cum se numea atunci, consuma 4% din consumul total de energie al țării. Asta era egal, la vremea aceea, cu tot consumul casnic.

Și știți bine ce înseamnă sau majoritatea dintre dumneavoastră știți ce înseamnă procesul de electroliză, care e un proces toxic, chiar foarte toxic pot să spun, atât pentru mediu, cât și pentru populație.

Rugămintea mea, încă o dată: să susțineți acest proiect de lege.

Vă mulțumesc”, a vorbit, atunci, Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here