Debut de an școlar în Olt cu 150 de școli și grădinițe care funcționează în afara legii

Peste 150 de unităţi de învăţământ din Olt continuă să funcţioneze fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Potrivit unei situaţii statistice a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, multe dintre unităţile şcolare nu au sursă de apă, altele au apă dar aceasta este necorespunzătoare din punct de vedere microbiologic sau fizico-chimic, clădirile unora dintre şcoli sau grădiniţe sunt vechi şi deteriorate, iar în cazul altora grupurile sanitare exterioare nu beneficiază necorespunzătoare.

Citește și Accident TERIBIL în Olt: Căruță cu patru persoane, spulberată de un autoturism/O victimă a MURIT!

Potrivit statisticii DSP Olt, din totalul celor 511 unităţi şcolare existente în județ, 153 au rămas şi în acest an fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Dintre acestea, 150 au solicitat autorizarea sanitară, dar au fost respinse, iar alte trei instituţii de învăţământ nu au solicitat ASF. Din totalul unităţilor neautorizate, 88 sunt grădiniţe, iar 62 sunt şcoli generale. La această categorie mai sunt o școală postliceală, un palat al copiilor şi un club sportiv şcolar.

Citește și Primele imagini de la accidentul mortal din Olt. AVERTISMENT: Puternic impact emoțional

Cele mai multe unităţi neautorizate sunt în mediul rural – 135, din care 77 de grădiniţe şi 58 de şcoli generale.

„În anul scolar 2016-2017, prin biroul Igienă Școlară din cadrul Direcției de
Sănătate Publică Olt, au fost evaluate din punct de vedere al condițiilor igienico-sanitare, la cerere, un număr de 79 unități școlare din mediul urban și rural, rezultatul fiind acordarea a 17 autorizații sanitare de funcționare și respingerea de la autorizare a 62 de unități.

Citește și Marius Iancu: România este campioană la creștere economică și în al doilea trimestru

Cele 79 unități de învățământ sunt atât unități respinse anterior de la autorizare, cât și unități de învățământ autorizate în intervalul 2009-2012”, se arată în situația DSP.

Cauze

Cauzele care determină neîncadrarea în exigenţele regulilor de funcţionare şi
igienico-sanitare, necesare pentru acordarea Autorizaţiei Sanitare de Funcţionare sunt lipsa sursei proprii de apă potabilă sau apa nu respectă parametri de potabilitate, clădiri care au componente de construcţie deteriorate, mobilierul şcolar degradat sau neadaptat ca dimensiuni la vârsta tinerilor aflaţi în pregătire, iluminatul natural şi/sau artificial necorespunzător, un microclimat necorespunzător în unitatea școlară, grupuri sanitare necorespunzătoare, lipsa sistemului de canalizare sau existenţa unui sistem de canalizare
necorespunzător, lipsa platformelor betonate pentru colectarea reziduurilor solide și gardurile împrejmuitoare incomplete sau inexistente.

Citește și Fiscul pregătește AMENZI URIAȘE pentru românii plecați din țară: Motivul pentru care vor fi taxați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here