Polițiștii din Olt, acțiuni permanente pentru protejarea elevilor în noul an de învățământ

Peste 200 poliţişti olteni vor acţiona în sistem integrat, luni, 11 septembrie,  pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar, anunț, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt.

Astfel, 167 poliţişti de ordine publică, 27 de poliţişti de la rutieră, 12 de la investigații criminale, precum și polițiști de la prevenire şi de la alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor de pe raza județului Olt.

Citește și Debut de an școlar în Olt cu 150 de școli și grădinițe care funcționează în afara legii

De asemenea, în aceste zile, polițiștii intensifică activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

Citește și Accident TERIBIL în Olt: Căruță cu patru persoane, spulberată de un autoturism/O victimă a MURIT!

Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

„Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor.

Citește și Primele imagini de la accidentul mortal din Olt. AVERTISMENT: Puternic impact emoțional

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Citește și Fiscul pregătește AMENZI URIAȘE pentru românii plecați din țară: Motivul pentru care vor fi taxați

Totodată, sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor”, se mai precizează în comunicatul Poliției.

Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional și prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here