Avansări în grad și exercițiu demonstrativ de Ziua Pompierilor la Slatina. Nu a lipsit defilarea Gărzii de Onoare

Ziua Pompierilor din România a fost sărbătorită, miercuri, la Slatina, de reprezentanții Inspectoratului ppentru Situații de Urgență Olt, în prezența reprezentanților autorităților județene, printr-o serie de acțuni din care nu au lipsit luările de cuvânt, defilarea Gărzii de Onoare și un exercițiu demonstrativ menit să arate, cu încetinitorul, cum procedează salvatorii în cazul unui accident rutier cu victimă. 

Ceremonia a început cu intonarea Imnului Național al României, după care prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Olt, locotenent-colonelul Ovidiu Ciobanu, a citit mesajele transmise de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și de șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonelul Daniel Dragne, iar prefectul județului, Petre Neacșu, a dat citire mesajului transmis de ministrul al Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu ocazia Zilei Pompierilor din România.

În cadrul ceremoniei au fost înaintați în grad, înainte de expirarea stagiului minim, doi ofițeri și șapte subofițeri, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu.

A urmat premierea serviciilor voluntare pentru situații de urgență care s-au clasat, la etapa județeană a concursurilor serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență din acest an, pe primele trei locuri. Este vorba de  Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Stoicănești, care a obținut premiul I, SVSU Radomirești (locul II) și de SVSU Drăgănești-Olt (locul III), care au primit premiile din mâna președintelui Consiliului Județean, Marius Oprescu.

Prin fața oficialităților prezente a defilat Garda de Onoare, urmată de mai multe autospeciale utilizate de salvatori la intervențiile derulate în situații de urgență.

La final, salvatorii au prezentat un exercițiu demonstrativ în cadrul căruia publicul a văzut cum se procedează în cazul unui accident rutier cu victimă.

Pe durata zilei publicul curios, în mare parte reprezentat de copii, a putut vizita autospecialele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, „plantate” pe platoul din fața Prefecturii. Părinții, dascălii și copiii au primit explicații de la pompieri despre rolul fiecărei autospeciale, cei mici fiind lăsați să urce la volanul fiecarei mașini expuse sau în ambarcațiunea utilizată la căutarea victimelor în apă.

Prezentarea întregului eveniment, pe părți, i-a revenit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here