Mesajele liberalilor din Olt după ce Mircea Ionescu Quintus s-a stins din viață

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a încetat din viață vineri, 15 septembrie, la vârsta de 100 de ani. Mesaje de condoleanțe au apărut imediat și din partea reprezentanților PNL Olt.

Pentru senatorul Siminica Mirea, care a prezentat condoleanțe familiei Quintus pe pagina sa de socializare, marele dispărut „a fost un model al rezistenţei, al politicii corecte, al moralităţii”.

„Astăzi s-a stins din viaţă la vârsta de 100 de ani o emblemă a liberalismului românesc, martor al dezvoltării României, actor important pe scena politicii româneşti și membru PNL de peste 70 de ani.

Mircea Ionescu Quintus a fost, pentru mine, un model al rezistenţei, al politicii corecte, al moralităţii. Regret trecerea sa în nefiinţă! Mircea Ionescu Quintus lasă un gol imens în partidul nostru.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei!”, a scris, pe Facebook, Siminica Mirea.

Un mesaj a fost transmis și de deputatul Gigel Știrbu, fost lider al PNL Olt și vicepreședinte al partidului la nivel național.

„Am primit astazi, cu profunda tristete vestea decesului presedintelui de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus. Moartea seniorului liberal reprezinta o mare pierdere pentru partidul nostru, la reconstructia caruia, in anii 90, a avut o contributie semnificativa.  De-a lungul ultimului secol, in onorabila sa viata, Mircea Ionescu Quintus a servit cu credinta doctrina liberala, fiind intotdeauna un reper de intelepciune, moralitate si devotament fata de patrie. Domnul Quintus va ramane intoteauna in memoria si in sufletele noastre drept un adevarat om de stat, un aparator aprig al valorilor democratice si un adevarat simbol al celor mai inalte valori de moralitate, responsabilitate si demnitate in viata publica.

Membru al PNL de peste 70 de ani, de-a lungul calatoriei sale prin viata, domnul Mircea Ionescu Quintus a reprezentat intotdeauna expresia liberalismului romanesc fara a renunta vreodata la convingerile sale liberale in ciuda represaliilor la care a fost supus de regimul comunist. Aminirea Domniei sale va ramane vesnic vie in memoria noastra.
In aceste clipe dificile, transmit sincerele mele condoleante familiei, prietenilor si apropiatilor, precum si tuturor celor care l-au cunoscut, apreciat si iubit pe acest mare om politic. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, se arată în mesajul parlamentarului liberal.

„Astăzi ne-am despărțit de un om extraordinar, Mircea Ionescu Quintus”, a scris, pe Facebook, și președintele PNL Olt, Ion Moisescu.

•••

Născut în 1917, în plin Război Mondial, Mircea Ionescu Quintus s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie a fost preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator.

Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis în luna martie, cu o zi înaintea împlinirii vârstei de o sută de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here