A început „Oltenii și restu’ lumii”: Actrița Daniela Nane și Ovidiu Lipan Țăndărică, primiți cu pâine și sare, zaibăr și pastramă/FOTO+VIDEO

Autoritățile publice locale, organizatorii și invitații speciali ai evenimenului, actrița Daniela Nane și binecunoscutul Ovidiu Lipan Țăndărică, au deschis oficial, vineri, la intrare în Slatina, pe malul Oltului, cea de-a 23-a ediția a Festivalului de unor „Oltenii și restu’ lumii”.

Cei doi invitați speciali au fost primiți de organizatori cu pâine și sare, cu zaibăr la ploscă, pastramă și nelipsitul praz, pe ritmul melodiei „M-a făcut mama oltean”. După ce au gustat din bucate, ei au primit și pașaportul de oltean, document în posesia căruia au intrat și șoferii care au intrat, în momentele festivității de deschidere a festivalului, în Slatina.

Sceneta comică nelipsită din debutul festivalului la Podul Olt nu i-a mai avut ca protagoniști, ca la edițile trecute, pe actorii locali, ci pe Mitică și Frankfurt de la Vacanța Mare (actorii Emil Rădinoiu şi Iulian Ilinca), care, potrivit rolurilor, au venit la Slatina pentru a-i căuta „muiere” lui Frankfurt.

La deschidere au fost prezenți președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, vicepreședintele instituției Virgil Delureanu, primarul Slatinei, Emil Moț, și vicepreședintele municipiului Gigi Ernes Vîlceleanu.

Gazde și invitați au plecat de la Podul Olt în calești, care i-au purtat până pe esplanada din centrul orașului, zonă ticsită cu tarabe ale meșteșugarilor, dar și cu grătare pline cu pastrame, mititei și multe alte produse care înnebunesc papilele gustative. Tot acolo se afla și cârciuma „La cățeaua leșinată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here