ALERTĂ în Olt: Încă o persoană a fost infectată cu virusul West Nile, adus de țânțari/O altă persoană a MURIT

Încă o persoană din Olt a fost infectată cu virusul West Nile, purtat de țânțari. Un prim caz a fost înregistrat luna trecută și a dus la decesul unei femei.

Cel de-al doilea caz a fost depistat în data de 22 august, la o zi după debutul bolii, când pacientul, un pensionar de 63 de ani, din orașul Corabia, a fost internat în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina, potrivit unui comunicat de presă al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Încă de la început pacientul a fost suspect de boala generată de virusul West Nile, omul suferind și de hipertensiune arterială, dar și de diabet zaharat. Din fericire, în acest caz „evoluția bolii este favorabilă”.

Tot luna trecută, o femeie din Olt (comuna Radomirești) a murit după ce a fost infectată cu virusul West Nile. Ea a decedat la scurt timp după ce a fost internată la Spitalul Universitar din București, în urma unui accident vascular cerebral, cu tensiune arterială și encefalită virală, pacienta fiind suspectă de infecție cu virusul West Nile.

„Încă de la internare, pe fondul unor afecțiuni cronice preexistente, pacientul a prezentat o stare generală agravată. (…) Rezultatul investigației: test pozitiv pentru infecția cu virus West Nile. Evoluția stării generale a fost spre deces, certificat în data de 12.08.2017”, au transmis reprezentanții DSP Olt.

În vederea diminuării numărului de cazuri cu infecție West Nile, DSP Olt face următoarele recomandări pentru populație:

• Să  evite expunerea la tânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi;

• Să utilizeze substanțe chimice repelente de țânțari;

• Să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă prin montarea unor plase de țânțari;

• Să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor;

• Să îndepărteze recipientele de apă stătuta și gunoiul menajer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here