CSM i-a respins judecătorului pensionar Gheorghe Marușcă cererea de reîncadrare la Tribunalul Olt

Sursa foto: gazetanoua.ro

După ce, în vara acestui an, judecătorul Gheorghe Marușcă din cadrul secției penale a Tribunalului Olt a solicitat pensionarea, iar Consiliul Suprem al Magistraturii i-a aprobat cererea, magistratul a cerut, recent, reîncadrarea pe post, însă CSM i-a respins această dorință.

Cererea judecătorului pensionar a fost respinsă chiar dacă magistratul îndeplinea condițiile legale pentru reîncadrarea în funcție.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii privind reîncadrarea în funcţia de judecător la Tribunalul Olt a domnului MARUŞCĂ GHEORGHE”, se arată în soluția CSM, decizia fiind luată în unanimitate.

Decizia a fost luată în urmă cu câteva zile, după ce, în 14 septembrie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru reîncadrarea lui Marușcă în funcţia de judecător, dar, cu toate acestea, a refuzat să recomande plenului CSM reîncadrarea magistratului.

Judecătorul Gheorghe Maruşcă a formulat cerere de eliberare din funcţie prin pensionare, solicitare discutată și aprobată în luna iunie a acestui an în plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Ulterior, el s-a răzgândit și vrea să se reîntoarcă în magistratură.

Gheorghe Marușcă ar fi trebuit să se pensioneze în urmă cu trei ani, dar judecătorul a depus atunci la CSM o cerere pentru prelungirea activității profesionale vreme de trei ani, lucru prevăzut de lege. Cererea i-a fost, atunci, aprobată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here