Scandaluri în serie la ALDE Olt: Un membru contestă alegerile interne dintr-o organizație de oraș/DOCUMENT

Scandalurile nu mai contenesc în ALDE Olt. După ce filiala s-a rupt în două pe marginea intrării în partid a fostului liberal Dan Stana, pe care mulți dintre membrii organizației ALDE Piatra Olt nu îl vor printre ei, spunând despre el că a fost turnător al Securității, un nou scandal a fost aprins de unul dintre membrii partidului din Corabia, care contestă alegerile interne din organizație.

Este vorba de juristul Florin Ciocionică, care, deși susține că s-a înscris corect în cursa pentru funcția de președinte al ALDE Olt, unul dintre liderii organizației județene, Ioan Ciugulea, prezent la alegeri, nu l-a lăsat să candideze, spunându-i că, în cazul lui, s-ar încălca statutul partidului. Ciocionică nu este de aceeași părere, astfel că el a contestat rezultatul alegerilor interne în urma căruia în funcția de președinte al ALDE Corabia a fost desemnat Daniel Albu, agreat, se pare, de conducerea județeană.

Principalul motiv al contestatarului este că adversarul său, Daniel Albu, a candidat în baza unei cereri care nu are număr de înregistrare și nu există nici o dovadă a depunerii sale. Dimpotrivă, cererea sa de candidatură a fost depusă la sediul ALDE Olt, a primit număr de înregistrare și, cu toate acestea, nu a fost lăsat să candideze pe motiv că cererea de candidatură trebuia depusă la organizația locală. „Nu aveam cum și unde să o depun la organizația locală, pentru că, dincolo de faptul că ALDE Corabia nu are un sediu oficial, Biroul Politic Local nu s-a mai întrunit de peste șase luni”, afirmă contestatarul.

 

O contestație similară a fost trimisă și la nivelul central al partidului. Florin Ciocionică așteaptă un răspuns la contestație și, dacă acesta va fi negativ sau dacă nu îl va primi în termenul legal, el este hotărât să se adreseze instanței de judecată.

Tensiuni în ALDE Olt există și la nivelul celor doi lideri ai organizației, deputatul Mihai Niță și Ioan Ciugulea pe subiectul intrării în partid a fostului liberal Dan Stana, susținut de primul și respins de cel de-al doilea. Printre cei care nu îl vor pe Stana, fost președinte al PNL Piatra Olt și prim-vicepreședinte al PNL Olt, se numără și mulți dintre membrii organizației ALDE Piatra Olt, care spun despre Stana că a fost turnător al Securității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here