Vești bune și rele de la Direcția de Sănătate Publică Olt/ Zeci de mii de persoane așteaptă ASTA

Ministerul Sănătăţii a anunțat oficial Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt că a demarat procedura de achiziţie pentru 19.133 doze de vaccin gripal sezonier pentru vaccinarea gratuită a persoanelor din Olt care fac parte din grupele de risc. Aceasta este o veste bună. Vestea rea este că vaccinul reprezintă doar două treimi din necesar, întrucât numărul persoanelor care au cerut vaccinarea gratuită este de 30.000 de oameni.

În cursul lunii iulie 2017, Ministerul Sănătăţii a solicitat catagrafia persoanelor care se încadrează la cele cinci grupe de risc şi care doresc să se vaccineze antigripal în sezonul 2017- 2018. Astfel, numărul de persoană catagrafiate este de 30.000.

Deși această situație a ajuns la Ministerul Sănătății, acesta a informat DSP Olt că procedura de achiziție demarată se referă la doar 19.133 doze de vaccin gripal.

„În urmă cu 10 zile am primit o adresa a Ministerului Sănătăţii prin care ne aduce la cunoştinţă că are în curs de derulare procedura de achiziţie pentru 19.133 doze de vaccin gripal sezonier, pentru vaccinarea gratuită a următoarelor categorii de persoane:

pacienţii cu boli cronice spitalizaţi în unităţile medicale în scopul prevenirii infecţiilor asociate asistenţei medicale datorate contactării infecţiei prin gripă;

pacienţi cu afecţiuni cronice din spitalele/ secţiile de boli cronice;
personalul medico-sanitar din secţiile de AŢI şi neonatologie;
personalul medico-sanitar care activează în serviciul de ambulanţă”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here