Universitatea Pitești-Filiala Slatina a pășit în noul an universitar 2017-2018/FOTO+VIDEO

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie – Filiala Slatina din cadrul Universităţii Piteşti și-a redeschis, marți, porțile pentru un nou an universitar, în prezența unor oaspeți de seamă. Aproape 300 de studenți vor studia în anul 2017 – 2018, dintre care 60 de boboci în anul I la licență și 50 la masterat.

Printre invitații speciali la deschidere anului universitar 2017 – 2018 s-a numărat conf. univ. dr. Emanuel Soare, prorectorul Universităţii Piteşti, care predă ore și la Slatina, conf. univ. dr. Maria Pescaru și profesorul Cristina Dumitru. De asemenea, la deschiderea studiilor au mai participat Florica Grecu, inspector general şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, profesorul Iuliana Dima, inspector școlar, precum şi prof. univ. dr. Marin Ionică, directorul filialei Slatina.

„Filiala noastră funcţionează din anul 2002 prin grija fostului rector, profesorul universitar doctor, Gheorghe Barbu care din întâmplare sau nu este conjudeţean adică este născut şi a trăit în comuna Vitomireşti. Prin bunăvoinţa dânsului s-a înfiinţat această filială care a pregătit până acum 3.000 de studenţi din care 1.500 la pedagogie. În judeţul nostru funcţionează la această dată 6.017 profesori din care 40 la sută au fost pregătiţi la această filială. Și anul acesta am avut la admitere cu 10 – 15 candidați peste numărul locurilor alocate, adică 60 la pedagogie și 50 de studenți la masterat”, a Marin Ionică.

În fața studenților a vorbit și prorectorul universității, care i-a asigurat că, prin faptul că s-au înscris la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie, au făcut o alegere foarte bună, timpul urmând să îi dea dreptate.

„Aş vrea să vă felicit că sunteţi în număr aşa de mare şi pe cei de anul I aş vrea să-i felicit pentru faptul că au ales această universitate , în primul rând , şi această facultate, şi nu în ultimul rând această filială a facultăţii şi  a universităţii. De altfel,  aş vrea să vă asigur de faptul că, optând pentru această facultate, aţi făcut o alegere foarte bună şi pe parcursul următorilor trei ani o să adunăm destul de multe argumente astfel încât atunci când ne vom revedea în timp foarte scurt, peste vreo trei ani, când veţi fi la festivitatea de absolvire, o să-mi daţi dreptate”, a spus prorectorul Universităţii Piteşti.

A fost invitată să le vorbească studenților și inspectorul școlar general Florica Grecu, care a încercat să le insufle curaj în a accesa programele Erasmus.

Compențele pe care o să vi le formați în această facultate o să vă ajute pe tot parcursul vieții. Vreau să fiţi mai curajoşi în ceea ce priveşte programele Erasmus. Vă spun acest lucru pentru că eu am absolvit Facultatea de Teologie, limbă rusă, nici franceză competenţe suficiente, nici engleză deloc. Asta însă nu m-a oprit să merg mai departe şi să încerc să învăţ şi să accesez programele Erasmus. Eu sunt convinsă că dumneavoastră veţi găsi în această facultate, în acest loc, tot sprijinul de care aveţi nevoie. Contează doar să-l cereţi şi să depuneţi efortul necesar ca să puteţi să mergeţi mai departe şi să ajungeţi acolo unde v-aţi dorit. Să aveţi mult succes şi să auzim numai de bine”, a spus Florica Grecu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here