Ucigașul copilului de 14 ani din Olt, un tânăr de 20 de ani, a fost REȚINUT de procurori

Tânărul de 20 de ani suspectat că l-a ucis pe minorul de 14, din localitatea Brastavățu, găsit marți dimineață decapitat pe un câmp de la marginea comunei, a fost reținut marți seară pentru 24 de ore de procurori, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Tânărul urmează să fie prezentat în cursul zilei de astăzi în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„Procurorii secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, prin ordonanţa din seara zilei de 03.10.2017, ora 22:20, reţinerea unui tânăr în vârstă de 20 de ani, din com. Brastavăţu, jud. Olt, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de omor, prev.de   art.188 alin.1 C.p., pentru o durată de 24 de ore”, se arată în comunicatul Parchetului Olt.

Procurorii spun că „în noaptea de 02/03.10.2017, suspectul GMI a exercitat acte de violenţă fizică asupra unui minor în vârstă de 14 ani, din com. Brastavăţu, jud. Olt, pe care l-a lovit iniţial cu pumnul în zona feţei, apoi, cu un cuţit în zona gâtului, provocându-i leziuni traumatice care au condus la decesul acestuia”, se arată în comunicatul Parchetului Olt.

Cadavrul victimei a fost găsit, decapitat, în dimineaţa zilei de de marți, de către săteni. Capul băiatului era mâncat de animale.

„În urma examinării s-a apreciat de către medicul legist, că leziunile traumatice s-au putut produce prin acţiune animală”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

În prezent, cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei şi mobilului crimei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt precizează că „punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here