Marius Iancu: Creșterea ROBOR nu are nici o legătură cu deciziile Guvernului

Măsurile benefice luate de Parlament și Guvern, care le-au adus românilor mai mulți bani în buzunare și au făcut ca România să înregistreze cifre record de creștere economică, tind să fie șterse acum de creșterea ratelor la bănci, susține, pe pagina sa de socializare, deputatul de Olt Marius Iancu. În acest context, deciziile Guvernului nu au nicio legătură cu creșterea ROBOR, care este o dobândă stabilită strict de bănci, mai afirmă parlamentarul.

Unele dintre ele sunt aceleași de pe lista băncilor care ani la rând au raportat profit zero, prezentată de Ministrul Finanțelor.

”Sunt băncile în război cu Guvernul, iar românii sunt victime sigure? Sunt aceleași bănci care au scos angajații în stradă în frunte cu managerii ca să protesteze împotriva Guvernului? Unde este Banca Națională a României? Unde este președintele României? De ce nu intervin în rezolvarea unei probleme care afectează milioane de români? Se încearcă pasarea acestei probleme la Guvern, dar tocmai politicile guvernului de creștere a veniturilor populației și de scădere a taxelor au asigurat o lichiditate mai mare în piață, ceea ce a favorizat o dobândă ROBOR mai mică. Dacă este o problemă cu lichiditățile, înseamnă că banii sunt mai scumpi și trebuie să crească și dobânzile plătite de bănci la depozitele populației. Parlamentul trebuie să verifice dacă cineva încearcă să manipuleze piața”, a scris Marius Iancu pe pagina sa de socializare.

Relația dintre autoritățile statului și băncile comerciale din România trebuie să fie una de colaborare, bazată pe onestitate reciprocă, iar onestitatea băncilor înseamnă declararea profitului real obținut în România și respect față de românii care au credite sau depozite, mai precizează deputatul Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here