Senatorul Paul Stănescu şi-a pus semnătura pe 26 de propuneri legislative în acest mandat

Senatorul de Olt Paul Stănescu şi-a pus semnătura, în acest mandat, în calitatea de co-iniţiator, pe 26 de proiecte legislative, unele devenite legi, altele fiind în diferite stadii pe traseul procedural în parlament.

Printre cele mai importante propuneri legislative se numără cea privind modificarea şi completarea Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol (adoptată în Senat), dar şi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea art.6 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Un rol important al demnitarului ales în Olt s-a manifestat şi în cadrul propunerii legislative a Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (care a devenit lege), dar şi în contextul propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Proiectele de lege privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale, aprobarea Programului de susţinere a producătorilor din sectorul pescuitului şi acvaculturii şi modificarea şi completarea Legii nr.509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I – IV din învăţământul de stat şi confesional sunt alte proiecte semnate de Paul Stănescu în calitate de co-iniţiator.

Programul pentru angajarea tinerilor în agricultură, acvacultură şi industria alimentară îl are printre iniţiatori şi pe Paul Stănescu, ca şi instituirea zilei de 10 octombrie – Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti – ideea fratelui său Alexandru Stănescu, deputat, care a devenit lege.

 De-a lungul acestui mandat, Paul Stănescu a avut nouă declaraţii politice şi a luat cuvântul în trei rândul de la tribuna Senatului României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here