Cel mai nou proces al lui Darius Vâlcov de la Tribunalul Olt, strămutat la Tribunalul Gorj

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cel mai nou dosar în care fostul primar al Slatinei, senator și ministru al Finanțelor Darius Vâlcov a fost trimis în judecată sub acuzația de instigare la dare și luare de mită a fost strămutat de la Tribunalul Olt la Tribunalul Gorj.

Decizia a fost luată joi de Curtea de Apel Craiova, care a admis solicitarea avocatului care îl apără pe fostul demnitar.

Citește și Oltul, sub AVERTIZARE meteo de ploi și vilejii până duminică /Precipitații de până la 50 de litri/mp

„În baza art. 74 alin. 2 Cod de procedură penală, Admite cererea. Dispune strămutarea judecării cauzei ce face obiectul dosarului nr. 3263/104/2017 al Tribunalului Ol, la Tribunal Gorj – Secţia penală. În baza art. 74 alin. 3 Cod de procedură penală, menţine actele îndeplinite de Tribunalul Olt – Secţia penală, până la data de 18.09.2017”, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova.

Citește și Puteri SPORITE pentru polițiștii locali/Ce domeniu li s-a dat, în plus, pe mână

În acest dosar un funcționar public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt este pus sub acuzația de luare de mită în formă continuată după ce, vreme de peste trei ani, el ar fi primit, lună de lună, câte 1000 de lei, cu titlu de mită, de la una dintre firmele care atunci erau controlate, prin interpuși, de Vâlcov (SC Millenium Topograpfica SRL) pentru a furniza societății cu pricina informații oficiale în domeniul cadastrului.

Citește și Politicianul care vrea „impozit pe cotețe”, Varujan Vosganian, vine la Slatina să-și lanseze o carte

Despre Darius Vâlcov, procurorii au reţinut că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii.

Citește și Guvernul trece la ANGAJĂRI MASIVE: S-au DEBLOCAT posturile în două ministere importante

”Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil, documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL – având ca activitate, cadastru-astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Citește și Restituirea taxelor auto: Nu vei avea nevoie neapărat de actul doveditor al plății taxei

În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Citește și Ajutor financiar din fonduri europene pentru producătorii de fructe și legume/Cum se intră în posesia banilor

În urmă cu două luni, Darius Vâlcov a mai obținut strămutarea unui dosar de la Tribunalul Olt la Tribunalul Dolj. În acest dosar, Vâlcov este acuzat de luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here