Știre BOMBĂ: SUA dau înapoi în privința bazei militare de la Deveselu-Olt/Trump și-a băgat coada

Senatul din Statele Unite a decis să limiteze bugetul bazei militare de la Deveselu. Această decizie vine după ce președintele american, Donald Trump, și-a arătat scepticismul cu privire la noile capabilități militare la Deveselu, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și Oltul, sub AVERTIZARE meteo de ploi și vilejii până duminică /Precipitații de până la 50 de litri/mp

Casa Albă a transmis, în iulie, Camerei Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite că se opune accelerării instalării de noi capabilităţi la sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la baza militară americană de la Deveselu din România, arătând că, deocamdată, eficienţa lor nu a fost încă dovedită şi, în plus, nu sunt cunoscute potenţialele consecinţe neintenţionate pe care acestea le-ar putea avea asupra populaţiei din zonă, informează Realitatea.

Citește și Puteri SPORITE pentru polițiștii locali/Ce domeniu li s-a dat, în plus, pe mână

Mesajul este inclus în punctul de vedere oficial al Administraţiei Prezidenţiale de la Washington asupra proiectului de lege privind aprobarea bugetului Pentagonului pentru anul fiscal 2018 (octombrie 2017 – septembrie 2018) elaborat de Camera Reprezentanţilor, se arată în analiza realizată de sursa citată.

Citește și Cel mai nou proces al lui Darius Vâlcov de la Tribunalul Olt, strămutat la Tribunalul Gorj

Totuşi, Donald Trump nu a indicat că ar intenţiona să-şi exercite dreptul de veto asupra proiectului de lege, iar în document se arată că Administraţia Prezidenţială este dispusă să colaboreze cu Congresul pentru găsirea de soluţii de compromis.

Citește și Guvernul trece la ANGAJĂRI MASIVE: S-au DEBLOCAT posturile în două ministere importante

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here