Ce nu se știe despre teribilul accident de la Balș soldat cu 2 morți și 3 răniți grav: Nu a fost doar accident rutier

Victimele teribilului accident rutier petrecut sâmbătă după-amiază în Balș veneau de la serviciu, drept pentru care evenimentul a fost înregistrat și accident de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt, potrivit OLT-ALERT. Cele șapte persoane care se aflau într-unul dintre cele două autoturisme implicate în accident lucrau la o turnătorie care funcționează pe raza comunei Valea Mare. Din păcate, două dintre victime, o femeie din Bobicești și un bărbat din Dolj, au murit. Alte trei persoane, dintre care una rănită foarte grav, au fost transportate la spital.

Autoturismul cu șapte locuri și cu tot atâtea persoane în el transporta oamenii spre casele lor după o lungă zi de muncă. Toate cele șapte persoane lucrau la o societate comercială din București, cu punct de lucru în comuna Valea Mare, unde funcționează o turnătorie de fontă și aluminiu.

În jurul orei 16.35, la intrare în Balș, șoferul nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile meteo (carosabil umed și vizibilitatea redusă), a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus regumentar din sens opus. O femeie de 49 de ani, din Bobicești, Constantina Chiroiu, a murit pe loc, un bărbat de 60 de ani, din Dolj, dar care mergea tot la Bobicești, unde își cumpărase o casă, a murit și el. Un alt bărbat, rănit foarte grav, a fost transportat cu elicopterul SMURD la Craiova, o femeie și un bărbat au ajuns la spitalul din Slatina, femeia fiind transferată, ulterior, la București.

La scurt timp după producerea nenorocirii, angajatorul la care lucrau victimele a contactat Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt ca să anunțe că victimele evenimentului rutier se întorceau de la muncă și că, prin urmare, este vorba de un accident de muncă.

„Conform procedurii, angajatorul, o firmă din București cu punct de lucru la Valea Mare, a anunțat evenimentul la noi și l-am înregistrat drept accident de muncă. Așteptăm detalii în scris de la angajator și imediat vom începe procedura de cercetare. Ne bazăm foarte mult și pe ce ne va spune Poliția Rutieră. În fapt, este vorba de doi decedați și de patru persoane internate cu răni în spital. O persoană se află la un spital din București, o alta la spitalul din Craiova, și două la spitalul din Slatina, una dintre ele fiind deja externată”, a declarat, pentru OLT-ALERT, șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Potrivit polițiștilor, șoferul vinovat de producerea accidentului se afla sub influența băuturilor alcoolice.

„Conducătorul auto de pe autoturismul care a pătruns pe contrasens a fost testat cu aparatul aclooltest, rezultatul fiind de 0,08% mg/l alcool în aerul expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Oamenii legii au demarat în acest caz cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Informații detaliate despre accident – AICI.

Imagini de la locul accidentului:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here