Deși pensionate pe caz de boală, zeci de persoane din Olt au fost prinse că încasau și salarii

Sursa foto: linia1.ro

Zeci de persoane din Olt care s-au pensionat pe caz de boală pentru diferite invalidități potrivit cărora nu mai puteau lucra au fost prinse de Casa Județeană de Pensii că încasau și pensie și salariu. Același lucru s-a descoperit și în cazul unor persoane care au solicitat s se pensioneze mai devreme, în condițiile legii. Ei trebuie să returneze acum banii încasați ilegal de la Casa de Pensii.

Este vorba de 33 de astfel de cazuri descoperite doar anul acesta. 25 de persoane care beneficiază de pensie de boală aveau și salariu, deși cei mai mulți dintre ei ar fi fost imposibil să mai poată lucra, potrivit documentelor medicale pe baza cărora au fost pensionați, documente conform cărora oamenii suferă de diverse afecțiuni reprezentând invaliditate de gradele II și III. În alte șapte cazuri este vorba de beneficiari de pensie anticipată parțial care, de asemenea, încasau și venituri salariale.

Cel mai mare debit calculat pentru recuperare de Casa de Pensii este de 2.425 de lei, suma totală descoperită ca încasată ilegal fiind de 35.046 de lei la nivelul anului în curs. Din această valoare, peste 21.000 de lei a fost recuperată deja, potrivit ultimilor date ale CJP Olt. Unele debite au fost anulate, suma rămasă de recuperat fiinde de 11.290 de lei.

Modalitatea de recuperare a acestor debite este poprirea lunară a unei treimi din valoarea pensiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here