S-a dat startul la Ziua Recoltei în Slatina/ Producătorii își vând marfa pe ritmuri folclorice/FOTO+VIDEO

Ziua Recoltei a demarat sub auspicii bune, marți, la Slatina, într-un cort imens ridicat pe esplanada din centrul orașului plin cu produse agroalimentare pe care slătinenii au ocazia să le cumpere la prețuri de producător. Nu lipsesc brânzeturile tradiționale, produsele din carne și produsele apicole. În plus, producătorii își vând marfa pe ritmuri muzicale, pentru că în cortul imens pe o scenă evoluează artiștii ansamblului folcloric „Doina Oltului”.

Cei peste 120 de producători care populează esplanada din centrul orașului nu sunt veniți doar din județul Olt, ci și din alte județele limitrofe, mai ales cei cu brânzeturi tradiționale, carne și preparate din carne.

La startul manifestării a participat și Emil Marinescu, șeful Direcției Agricole Olt, care vorbit depre importanța evenimentului.

„Este bine că avem Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, inițiată de deputatul Alexandru Stănescu și pe care o susținem și noi, și fermierii, o zi în care să promovăm produsele din țară și din județ. Este aglomerație mare pentru că am vrut să participe foarte mulți fermieri și, alături de Asociația Tinerilor Fermieridin din Olt, promovăm legumele produse în județul nostru”, a declarat Marinescu.

Ceea ce diferențiază o piață agroalimentară obișnuită de cea amenajată temporar în centrul Slatinei este aceea că producătorii își vând marfa pe ritmuri muzicale, pentru că, în cortul imens, pe o scenă evoluează artiștii ansamblului folcloric „Doina Oltului”.

La manifestare sunt așteptați marți după-amiază, începând cu ora 17.00, să se adreseze participanților, reprezentanții administrației publice locale și județene, parlamentarii de Olt, șefii unor instituții publice locale și regionale, Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, și ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Ziua Recoltei, care se derulează la Slatina marți și miercuri, marchează, de fapt, Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, care va fi sărbătorită în fiecare an, la 10 octombrie, eveniment stabilit de Parlamentul României prin adoptarea unei legi inițiată de deputatul PSD de Olt Alexandru Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here