Cine vrea impozit pe ouă: Deputatul Varujan Vosganian, acuzat public de evaziune fiscală la Slatina

O publicație din Olt îl acuză public pe deputatul ALDE Varujan Vosganian de evaziune fiscală, infrcațiune pe care ar fi săvârșit-o recent la Slatina, unde a venit, în calitate de scriitor, să își lanseze o carte. Evenimentul a avut loc lunea trecută, la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu”.

Potrivit Ziarul de Olt, „deputatul a săvârșit, în văzul lumii, în prezența unor demnitari centrali și locali, evaziune fiscală la drumul mare” prin vânzarea mai multor exemplare a volumului lansat.

„Nimeni din cei care au achiziționat volumul nu a primit bon fiscal”, arată, într-un articol, publicația care atrage atenția ANAF asupra acestui fapt.

În cazul în care ANAF s-ar sesiza, Ziarul de Olt propune și o serie de martori din rândurile colegilor de partid ai demnitarului scriitor, prezenți la lansarea de carte.

Nu este prima sesizare de acest fel. Recent, un jurist, Marinel Jitea, din Focșani, a sesizat ANAF arătând că Varujan Vosganian nu a eliberat bonuri fiscale celor care i-au achiziționat cărțile în cadrul unei lansări din municipiul Galați.

„Vă rog să vă sesizați cu privire la această faptă, să efectuați cercetările necesare și să luați măsurile legale despre care să-mi comunicați de îndată“, se arată în mesajul transmis către ANAF, potrivit ziaruldevrancea.ro.

Fost ministru al Economiei, Varujan Vosganian a postat pe contul său de pe Facebook un mesaj în care a încercat să explice faptul că neimpozitarea produselor țăranilor produce pagube la bugetul de stat. „Fiecare ou mâncat de la găina din curte ‘văduveşte’ bugetul de cincizeci de bani”, a scris, pe facebook.

 

În 2006, Vosganian a fost numit în funcția de ministru al Economiei și Comerțului în Guvernul Tăriceanu, apoi, din decembrie 2012 până în octombrie 2013, a fost ministru al Economiei în Guvernul Ponta 2.

În 2013, DIICOT a solicitat începerea urmăririi penale împotriva sa pentru „complot si subminarea economiei naționale”, însă Senatul României a respins această cerere.

Procurorii l-au acuzat că a favorizat compania Interagro, deținută de magnatul Ioan Niculae, să obțină prețuri preferențiale de la compania de stat Romgaz, potrivit stirileprotv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here