Deputații de Olt Dan Ciocan și Alexandru Stănescu se implică în dezvoltarea turismului românesc

Deputații de Olt Dan Ciocan și Alexandru Stănescu se implică în dezvoltarea turismului românesc. Ei sunt co-inițiatori ai unei propuneri legislative privind modificarea Legii nr.526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului „Schi în România”.

Proiectul legislativ prevede modificarea unor articole din Legea nr.526/2003 astfel încât unele proceduri de revitalizare și reutilizare a pârtiilor românești, precum și de creare a altor pârtii să fie unele mult mai clare decât cele prevăzute acum de legislație.

„Muntele este astăzi una dintre principalele destinații de vacanță a populației. În acest context, organizarea domeniului schiabil ținând cont de niște parametri moderni este primordială, având în vedere experiența globală și și tendințele din această sferă care încetățenesc ideea că practicarea spoturilor de iarnă va rămâne și pe viitor principala activitate asociată turismului montan”, a declarat deputatul Dan Ciocan.

Una dintre modificările aduse legii care aprobă Programul naţional de dezvoltare a turismului „Schi în România” este cea care stabilește mult mai clar procedura de schimbarea a destinației unor terenuri care se vor transforma în pârtii.

Legea nr.526/2003 reglementează procedura de scoatere definitivă din fondul forestier național sau din circuitul agricol a terenurilor necesare realizării Programului naţional de dezvoltare a turismului «Schi în România», dar nu precis și clar, ceea ce a îngreunat transformarea României într-un mare domeniu schiabil”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Potrivit modificărilor, scoatere definitivă din fondul forestier național sau din circuitul agricol a terenurilor necesare realizării Programului naţional de dezvoltare a turismului «Schi în România» pentru obiective al căror beneficiar este o unitatea administrativ-teritorială se va face cu exceptarea taxelor prevăzute de Legea fondului funciar și a Legii codului silvic. De asemenea, scoaterea terenurilor respective din fondul ferestier sau din circuitul agricol se va putea face doar după realizarea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate sau a proiectelor tehnice privind dezvoltarea turismului.

Alături de deputații Dan Ciocan și Alexandru Stănescu, alți 13 parlamentari și-au pus semnătura pe inițiativa legislativă.

Proiectul de lege a fost depus, pentru dezbatere și aprobare, la Biroul Permanent al Senatului în data 11 octombrie 2017, Camera Deputaților fiind forul decizional în aprobarea acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here