Ecaterina Andronescu, la DNA/ De ce au chemat-o procurorii

Sursa foto: Romania libera

Fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu a fost audiată, miercuri, de procurorii DNA la sediul instituției. La ieșire, ea a spus că a dat o declarație în fața anchetatorilor în care a detaliat lucrurile pe care le știa despre concesionarea Bazei Sportive „Cutezătorii”, potrivit AGEPRES.

„Am dat o declarație cu lucrurile pe cale le știam”, le-a spus Andronescu jurnaliștilor.

Întrebată dacă este normal ca un secretar de stat să închirieze o bază sportivă pe 25 de ani fără știrea ministrului, Andronescu a precizat că acesta avea dreptul de semnătură.

Despre prezența semnăturii sale pe respectivul contract de concesionare, fostul ministru a spus: „Nu apare semnătura mea. Este doar numele meu scris și alte semnături”.

Pe 10 octombrie, DNA anunța că fostul secretar de stat în Ministerul Educației Mihnea Costoiu și fostul jucător de tenis Dinu Pescariu sunt cercetați de procurorii anticorupție, sub control judiciar, în dosarul în care se investighează modalitatea în care a fost concesionată Baza Sportivă „Cutezătorii” din București, conform AGEPRES.

Potrivit DNA, dosarul are ca obiect modalitatea încheierii actului adițional din 23 iunie 2009, prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de închiriere potrivit căruia Baza Sportivă „Cutezătorii” din București, constând în construcții și teren în suprafață de 5,7 hectare, fusese dată în folosința Fundației Dinu Pescariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here