Angajatori din Olt, sancționați de inspectorii de muncă pentru nereguli în folosirea zilierilor

În cadrul unei campanii desfășurate la nivel național în perioada 9 – 13 octombrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a desfășurat mai multe controale la diverși angajatori care folosesc formță de muncă ocazională, în vederea prevenirii și combaterii exploatării copiilor sau tinerilor prin muncă. În urma verificărilor, inspectorii de muncă au aplicat mai multe sancțiuni.

Grupul țintă a fost reprezentat de către beneficiarii la care se prestează muncă necalificată cu caracter ocazional, în domeniile prevăzute în Clasificarea activităților din economia națională, a precizat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

„În domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii ITM au verificat 12 angajatori, în urma cărora au fost dispuse nouă măsuri și au fost aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, toate avertismente, pentru neprezentarea dovezilor privind acordarea echipamentului de lucru și pentru neefectuarea instructajului privind respectarea regulilor de securitate și sănătate în muncă, conform Legii nr.52/2011”, a mai spus șeful ITM Olt.

În domeniul relațiilor de muncă, au fost verificați 14 beneficiari, în urma controalelor fiind dispuse opt măsuri și aplicate două sancțiuni contravenționale, un avertisment pentru neacordarea remunerației minime brute și o amendă în valoare de 6.000 lei, pentru neînregistrarea în Registrul de evidență a zilierilor, în ordine cronologică, toți zilierii cu care beneficiarul are raporturi de muncă în baza prezentei legi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here