Polițiștii DGA Olt, percheziții de amploare în Vâlcea/ Sunt vizate și trei instituții publice

Polițiștii judiciariști din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) Olt iau parte, joi, la percheziții de amploare desfășurate în județul Vâlcea, alături de colegi ai lor din alte opt birouri județene ale DGA. Printre țintele acțiunii se numără și trei instituții publice, două posturi de poliție și un ocol silvic.

În dimineața zilei de 19 octombrie, ofițeri de poliție judiciară din cadrul a 9 servicii județene anticorupție ale Direcției Generale Anticorupție (Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Prahova și Brașov) și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 18 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, din care 3 la instituții publice, iar 15 la locuințe ale unor persoane fizice, potrivit unui comunicat de presă al DGA.

„Activitățile procedurale sunt realizate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor fapte de corupție, infracțiuni de serviciu, dar și infracțiuni prevăzute de Codul silvic.

Simultan cu activitățile de percheziție domiciliară au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea și se efectuează verificări și ridicări de înscrisuri de la instituții publice din județul Vâlcea de către lucrătorii DGA.

La finalizarea activităților procedurale urmează a fi conduse la sediul Parchetului 5 persoane în baza mandatelor de aducere emise de procuror”, se mai precizează în comunicatul citat.

La acțiune polițiștii DGA beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea, Direcției de Operațiuni Speciale și Gărzii Forestiere Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here