Polițist prins în flagrant de ofițerii DGA în timp ce primea MITĂ

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au organizat și au realizat, în cursul zilei de ieri, prinderea în flagrant a unui agent de poliție, din cadrul I.P.J. Giurgiu, după ce a primit, cu titlu de mită, suma de 3000 lei de la o persoană denunțătoare în cauză.

În fapt, la data de 15.10.2017, poliţistul a constatat infracţiunea de ,,refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de sânge”, săvârşită de către denunţător, dispunând totodată suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

La data de 16.10.2017, poliţistul i-a pretins denunțătorului suma de 3000 de lei, pentru a-şi exercita influența, printr-un intermediar, asupra procurorului care supraveghează urmărirea penală în cauză, în vederea dispunerii unei soluții favorabile denunţătorului şi restituirii permisului de  conducere.

A doua zi, poliţistul i-a pretins denunţătorului încă 1500 de lei, pentru a  administra probe în cauza penală astfel încât aceasta să fie soluţionată prin clasare, solicitând ca, în cursul zilei următoare, să primească  prima tranşă, respectiv 3000 de lei.

Ieri, 18 octombrie a.c., după constatarea infracţiunii flagrante, s-a dispus reţinerea suspectului pentru săvârşirea  infracţiunii de luare de mită, ulterior Tribunalul Giurgiu dispunând măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Ofițerii din cadrul S.J.A. Giurgiu au efectuat activitățile de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz, probatoriul fiind administrat  cu sprijinul D.G.A. – Structura Centrală.

Cercetările continuă pentru clarificarea tuturor aspectelor în cauzei și documentarea  întregii activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here