Rusia testează rachete care pot depăși capacitatea scutului antirachetă de la Deveselu

Instalarea scutului antirachetă de la Deveselu face armata rusă să intre într-o etapă de înzestrarea astfel încât să poată depăși capacitatea de apărare instalată de NATO, scrie, vineri, B1.ro, citând Gândul. 

Un prim pas a fost făcut miercuri când armata rusă a testat o nouă rachetă destinată sistemului Iskander care poate transporta încărcătura nucleară. Această rachetă are capacitatea de contracarare a sistemelor antirachetă constuite de NATO, conform agenției ruse Tass, preluată de Gândul, citat de B1.ro.

Autoritățile ruse au dat asigurări după efectuarea testului că acesta a fost unul omologat care nu încalcă în niciun fel tratatele nucleare.

„Vreau să subliniez că aceste tipuri de rachete nu reprezintă încălcări ale Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), deoarece nu au raze de acţiune mai mari de 500 de kilometri. Măsurile de consolidare a capacităţilor de apărare au o importanţă special”, a argumentat, potrivit B1.ro, Viktor Bondarev, membru al Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului Rusiei.

Sursa: B1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here