Alegeri pentru preşedinţia PNL Olt, după decesul liderului organizaţiei, Costel Moisescu. Liviu Voiculescu va candida

Preşedintele interimar al PNL Olt, Liviu Voiculescu, ales în această funcţie după fulgerătoarea trecere în nefiinţă a celui care în aprilie fusese ales lider al organizaţiei, Costel Moisescu, a ieşit, marţi, cu primele declaraţii publice după decesul fostului său şef şi prieten, susţinând, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să ceară conducerii centrale a partidului să stabilească data alegerilor interne cât mai curând şi că, în ceea ce îl priveşte, intenţionează să candideze pentru această funcţie.

Actualul lider interimar al liberalilor olteni susţine că, prin organizarea, cât mai repede, de noi alegeri, organizaţia îşi va recâştiga stabilitatea.

„Data alegerilor se va stabili de către Biroul Politic Național. În urma ședinței BPJ de joia trecută, prin vot secret, am fost însărcinat eu să preiau aceste atribuțiuni, rezultatul fiind 24 voturi pentru, două împotrivă și două nule. În continuare, eu o să propun și să am discuții cu conducerea centrală a partidului pentru a se stabili cât mai curând data alegerilor, deoarece toți membrii filialei Olt a PNL își doresc stabilitate și nu vrem să rămânem într-o situație de incertitudine și de interimat”, a declarat, marţi, Liviu Voiculescu.

Pe de altă parte, Voiculescu a spus că va lua legătura cu toţi preşedinţii organizaţiilor locale pentru a stabili direcţiile pe care PNL Olt trebuie să le urmeze.

„În perioada următoare voi lua legătura și cu toți președinții de organizații, să stabilim împreună direcțiile de urmat. Nu voi insista azi foarte mult asupra felului în care văd eu evoluția viitoare și direcțiile filialei Olt, pentru că o voi face după discuțiile cu toți președinții de organizații”, a mai declarat Liviu Voiculescu.

În ceea ce îl priveşte, actualul preşedinte interimar al PNL Olt intenţionează să candideze pentru prima funcţie în organizaţia judeţeană.

„Voi candida. După cum s-a văzut și la votul din BPJ, am și susținerea colegilor din partid. Este libertatea oricărei persoane, a oricărui membru al PNL să se înscrie, va fi timp suficient, vom proceda conform statutului și orice membru care vrea să candideze pentru această funcție este binevenit. Eu vă spun ce voi face eu. Fiecare își va face o analiză proprie, în urma căreia va lua decizia de a candida sau nu. Eu deja am luat decizia și vă spun cu toată deschiderea: voi candida la președinție. Președintele filialei Olt va fi ales de către Comitetul Județean de Coordonare, în urma normei de reprezentare stabilite de BPJ prin vot secret. Cine întrunește cele mai multe voturi, acela va deveni președintele filialei Olt”, a precizat Liviu Voculescu.

Președintele PNL Olt, Ion Costel Moisescu, a decedat în dimineața zilei de vineri, 13 octombrie, în urma unui infarct. El fusese ales lider al organizației în luna aprilie a acestui an.

În urma acestui trist eveniment, membrii Biroului Politic Judeţean al liberalilor l-au desemnat, joia trecută, cu majoritate de voturi, pe Liviu Voiculescu, primar al comunei Cungrea, să preia atribuţiile de preşedinte interimar al organizaţiei până la organizarea unor noi alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here