Aparatură medicală nouă şi mobilier de peste un milion de lei la Spitalul Slatina

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina va achiţiona, până la sfârşitul acestui an, aparatură medicală nouă şi mobilier de peste un milion de lei. Iniţiativa vine din partea noului managere al spitalului, Cătălin Rotea, care a solicitat Consiliului Judeţean Olt modificarea listei de investiţii, astfel încât economiile la bugetul unităţii sanitare să fie cheltuite eficient în acest exerciţiu financiar.
O dată primită permisiunea cerută, managerul spitalului a avut consultări cu şefii tuturor secţiilor medicale pentru identificarea priorităţilor şi stabilirea aparatelor medicale ce vor fi achiziţionate.
„S-au înregistrat nişte economii din licitarea echipamentelor medicale până în octombrie, iar banii destinaţi lifturilor nu se vor cheltui anul acesta. Ca să nu îi pierdem, pentru că după 31 decembrie nu mai puteam beneficia de ei, am solicitat Consiliului Judeţean o modificare a listei de investiţii, astfel încât să putem folosi banii în alte scopuri. Am avut discuţii cu şefii secţiilor, ei au făcut propuneri pe baza unor priorităţi şi am stabilit ce vom cumpăra până la finalul anului”, a declarat managerul Cătălin Rotea.
În şedinţa ordinară de joi a Consiliului Judeţean a fost aprobată propunerea conducerii spitalului, astfel că unitatea sanitară va fi dotată cu truse chirurgicale noi pentru secţiile Oftalmologie şi Chirurgie Infantilă, cu un colposcop şi o sondă vaginală destinate Ginocologiei, dar şi cu un dispozitiv de tratament cu presiune negativă a plăgilor a cărui valoare se ridică la 50.000 de lei şi care va fi utilizat în secţia Chirurgie Generală. De asemenea, un electrodermatom cu ajutorul căruia sunt recoltate grefele de piele şi care se ridică la mai bine de 60.000 de lei va intra în dotarea chirurgilor plasticieni.
Dincolo de dispozitivele medicale vor fi achiziţionate şi piese de mobilier. Astfel, 24 de paturi noi cu saltele şi noptiere vor fi cumpărate pentru terapiile intensive din Ginecologie, Neurologie şi Cardiologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here