Patriarhul Kirill al Moscovei a ajuns la Bucureşti

Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii a ajuns joi la Bucureşti şi a adus cu el moaştele Sfântului Serafim de Sarov, care vor fi depuse la Biserica Rusă din Capitală, scrie News.ro.

Preafericitul Părinte Patriarh Kirill a ajuns la Bucureşti, joi, la ora 16.45, şi a transmis un scurt mesaj Patriarhului Daniel şi ortodocşilor români. Aceasta este a doua vizită a Patriarhului Moscovei în România, prima datând, după cum a spus, ”din secolul trecut”.

”Am onoarea să îl felicit la Bucureşti pe fratele meu Părintele Patriarh Daniel, cu ocazia a 10 ani de la botezarea lui ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române”, a spus Patriarhul Moscovei.

La rândul său, Patriarhul Daniel a mulţumit şi i-a răspuns: ”Ne bucurăm că aţi venit pentru a-i comemora pe apărătorii ortodoxiei în timpul comunismului”.

Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii a vorbit şi despre valorile ortodoxiei, ”comune pentru români şi România, pentru ruşi şi Rusia şi pentru ceilalţi ortodocşi”.

”Noi creştinii ortodocşi care trăim în ţări diferite trebuie să ştim că avem valori comune. Asta înseamnă că avem un potenţial extraordinar de cooperare şi interacţiune. Relaţiile bune între oameni pot fi doar dacă au valori comune”.

Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii va fi prezent la Bucureşti până pe 28 octombrie.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here