130 de sancțiuni aplicate de poliţiştii din Olt/10 permise de conducere, reţinute/Cazuri concrete

Peste 130 de sancțiuni contravenționale și 10 permise de conducere au fost reținute, în urma unei acțiuni desfăşurate, la sfârșitul săptămânii trecute, de poliţiştii rutieri din Olt, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Cei 41 de polițiști participanți au acționat atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pe raza județului Olt.

„În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au aplicat 138 de sancțiuni contravenționale și au reținut 10 permise de conducere, 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului și 6 pentru alte abateri la regimul rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Totodată, au fost constatate cinci infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au efectuat peste 300 de testări etiloscopice.

Cazuri concrete

La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, au depistat pe raza comunei Poboru, un bărbat, de 46 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanțe.

La data de 29 octombrie a.c., un bărbat, de 34 ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Valea Mare, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă, din incident rezultând doar pagube materiale.

Polițiștii prezenți la fața locului au testat conducătorul auto, rezultând o concentrație 0,92 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here