Otilia Chiriță, magistratul care a judecat până la strămutare dosarul în care Darius Vâlcov este acuzat de luare de mită, se consideră umilită de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) după ce repetatele sale încercări de a obține transferul de la Tribunalul Olt la o instanță din București au eșuat, potrivit impactinolt.ro. În cererile de transfer, magistratul susține că face zilnic naveta între Slatina și Ilfov, unde s-a mutat anul acesta. Potrivit celei mai recente declarații de avere, Otilia Chiriță a cumpărat un apartament în Chiajna, județul Ilfov.
”Este umilitor să ții un judecător legat de o instanță inferioară gradului său profesional pe considerentul că a fost procuror, și să îl obligi să facă naveta 400 de kilometri pe zi cu consecința afectării stării de sănătate, a capacității de muncă și indirect a activității instanței, în condițiile în care statul ar putea folosi experiența sa de 21 de ani vechime efectivă în magistratură și întreaga sa capacitate de muncă într-o instanță cu un volum mai mare de activitate și cu multe locuri vacante așa cum sunt instanțele pentru care s-a solicitat transferul”, a scris magistratul în contestația depusă la CSM dupa ce penultima sa solicitare, de transfer la Tribunalul sau Curtea de Apel București, a fost respinsă.
Nici contestația nu a avut însă efectul scontat, fiind de asemenea respinsă de plenul CSM.
Repetatele eșecuri nu par să o fi descurajat pe Otilia Chiriță, care la finalul lunii septembrie a depus o nouă cerere de tranfer – de la Tribunalul Olt la Judecătoriile sectoarelor 1, 2 sau 6 București. Ghinion însă, cum ar spune un clasic în viață – secția pentru judecători din cadrul CSM nu a fost de acord nici de această dată.
”Secția apreciază că justul echilibru între interesele personale ale magistratului și interesul general nu ar fi respectat în situația în care s-ar vacanta un alt post de judecător la Tribunalul Olt, deoarece s-ar crea premisele apariției unor deficiențe în activitatea acestei instanțe. Faptul că doamna judecător are domiciliul în București și efectueaza zilnic naveta pe o distanță de circa 400 de kilometri dus-întors presupune alocarea unui interval de timp însemnat zilnic în acest scop, astfel că dorința sa de a-și desfășura activitatea la o instanță mai apropiată de domiciliu este firească, însă la acest moment acordarea transferului poate crea un dezechilibru între interesele generale și cele personale. Secția remarcă faptul că posturile vacante la instanțele de sector din București sunt în cadrul secțiilor civile, iar doamna judecător este specializată în materie penală și, deși și-a manifestat opțiunea de a activa în în cadrul oricărei secții, volumul mare de activitate de la instanțele la care se solicită transferul și necesitatea soluționării cu celeritate a cauzelor constituie argumente pentru acordarea priorității unui magistrat specializat în materie”, a motivat CSM, potrivit impactinolt.ro, noua respingere.
doamna chirita sa vedeti si dv ca exista un dumnezeu si platim pentru tot ce facem nedrept toate se intorc va amintitii ca ma ti nenorocit prin ACTELE DV