Mai mulţi agresori au năvălit pe trei poliţişti în Olt/Om al legii, la spital cu piciorul rupt/A fost nevoie de intervenţia mascaţilor

Un conflict monstru s-a consumat săptămâna trecută între poliţiştii din localitatea Spineni şi mai mulţi agresori din comună. În urma altercaţiei, un om al legii a ajuns la spital cu unul dintre picioare rupt în două locuri. A fost nevoie de intervenţia echipajelor de intervenţie rapidă pentru ca poliţiştii să scape de furia agresorilor. Trei dintre aceştia au fost arestaţi preventiv, iar un altul, minor, a fost plasat sub control judiciar.

Totul s-a petrecut joia trecută, când patru adulţi şi un minor s-au năpustit cu pietre asupra casei unui vecin, ajuns ţinta înjurăturilor şi ameninţărilor agresorilor. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, vecinul a solicitat ajutor la 112, iar la faţa locului au ajuns trei poliţişti, care nu au putut să oprească furia agresorilor. Dimpotrivă. Aceştia s-au năpustit cu pietre şi asupra oamenilor legii, dar şi asupra maşinii cu care aceştia veniseră, avariind-o.

„Constatând starea de necesitate constând în iminenţa pericolului de a fi vătămată integritatea corporală a soţilor Moroşu şi a organelor de poliţie, precum şi a bunurilor acestora, agenţii de poliţie s-au deplasat la locuinţa familiei Ungureanu, unde în interior au observat şapte persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi care adresau ameninţări cu moartea şi injurii la adresa poliţiştilor şi a vecinilor, iar pentru înlăturarea pericolului, lucrătorii de poliţie au pătruns în interiorul imobilului circa 10-15 metri cu scopul de împiedica agresorii să mai arunce cu pietre”, se arată într-un comunicat al Parchetului Slatina.

A urmat o altercaţie în urma căreia unul dintre poliţşti, agentul şef adjunct Constantin Bobaru, s-a ales cu un picior rupt în două locuri.

„În momentul în care agentul şef adjunct Dan Tudorică şi agentul şef adjunct Constantin Bobaru ieşeau din curtea imobilului, Doru Florinel Ungureanu a devenit agresiv, opunându-se la încătuşare şi a aplicat o lovitură cu piciorul drept în piciorul stâng al agentului de poliţie Bobaru, care a căzut la sol, fiindu-i fracturat piciorul”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Agenţii de poliţie au solicitat intervenţia trupelor SAS, care i-au ridicat pe scandalagii.

„După lovitură, ceilalţi doi agenţi de poliţie au protejat poliţistul rănit şi aflat în imposibilitate de a se deplasa, pentru a nu fi lovit în continuare de cele şapte persoane aflate în curtea imobilului şi care ieşiseră în faţa locuinţei adresând în mod repetat injurii la adresa poliţiştilor. Deşi au constatat starea gravă a sănătăţii agentului de poliţie, Bobaru Constantin, care acuza dureri insuportabile la piciorul stâng, numiţii Ungureanu Cosmin Ionuţ, BM, Bituleanu Cosmin Alexandru şi Enciu Nicolae Alexandru nu au acordat ajutor acestuia şi nu au solicitat intervenţia Serviciului de Ambulanţă pentru acordarea îngrijirilor medicale, continuând adresarea de ameninţări cu moartea la adresa poliţiştilor până la sosirea echipajelor de intervenţie rapidă din cadrul SAS Olt”, mai spun procurorii.

Poliţistul rănit a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde medicii au constatat „o dublă fractură de gambă stângă, tibie şi peroneu, cu deplasarea ambelor oase”.

„Din concluziile preliminare stabilite de către medicul legist a rezultat faptul că numitul Bobaru Constantin prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce la data de 26 octombrie, prin lovire cu corp dur, necesitând pentru vindecare un număr de 120 de zile de îngrijiri medicale”, se precizează în documentele medico-legale.

Trei dintre cei cinci agresori, Cosmin Alexandru Bituleanu, Doru Florinel Ungureanu, Nicolae Alexandru Enciu şi Cosmin Ionuţ Ungureanu au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, după magistraţii Judecătoriei Slatina au admis propunerea procurorilor. Cu toţii sunt acuzaţi de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Minorul care a participat la conflct, BM, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here