Ginerele lui Băsescu, verdict în dosarul în care este acuzat de complicitate la şantaj

Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe avocatul Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, în dosarul în care era acuzat de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii, informează Realitatea TV, citată de B1 TV. Decizia nu este definitivă.

Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare pentru şantaj, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi participaţie improprie în forma instigării la infracţiunea de fals intelectual.

În 2015, Pricop și Lucinschi au fost trimişi în judecată în dosarul privind şantajarea lui Alexandru Horpoş. Procurorii au acuzat că Lucinschi i-ar fi cerut patru milioane euro lui Horpoş pentru a-şi retrage o plângere de la DIICOT.

Banii au fost ceruţi în contextul în care firma la care Lucinschi era asociat şi acţionar a introdus la DIICOT o plângere penală, „dând, în mod intenţionat, unor afaceri comerciale nerentabile, o încadrare juridică penală”.

Sergiu Lucinschi i-ar fi spus omului de afaceri că dacă este de acord să îi cea cele patru milioane de euro cerute, va retrage plângerea de la DIICOT. Potrivit B1 TV, Avocatul Pricop Radu era acuzat că l-ar fi sprijinit în activitatea infracţională pe Sergiu Lucinschi, prin formularea mai multor soluţii nelegale, menite să justifice remiterea banilor către fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova.

Sursa: B1 TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here