Percheziţii la firme de pază din Braşov, bănuite de evaziune fiscală/Prejudiciu de 700.000 lei

Poliţiştii din Brașov efectuează cinci percheziţii domiciliare și desfășoară verificări la firme de pază, care aparțin unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 700.000 de lei, prin evaziune fiscală. Şapte persoane vor fi conduse la audieri.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează, miercuri, cinci percheziții domiciliare la sediul a cinci societăți comerciale specializate în prestări de servicii de pază și la locuințele reprezentanților legali ai acestora.

Din cercetări a reieșit că administratorii firmelor vizate ar fi evidențiat în actele contabile operațiuni care nu ar fi avut la baza operațiuni reale, precum cheltuieli fictive cu carburanți, documente de parcurs falsificate, în scopul de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 700.000 de lei.

Şapte persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunii de eveziune fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here