Medicii de familie din Olt se RĂSCOALĂ. Proteste la Prefectură şi la Casa de Sănătate

Medicii de familie din Olt vor protesta, joi, timp de o oră, atât în faţa Prefecturii, cât şi în faţa Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt. Ei sunt nemulţumiţi de birocraţie şi cer, printre altele, o relaţie mai bună cu comunitatea, respectarea drepturilor constituţionale ale medicilor de familie şi pacienţilor şi crearea unui echilibru al finanţării sistemului public de sănătate.

Protestul este programat să aibă loc de la ora 11.00 la ora 12.00.

„Solicitarea vine de la Societatea medicală generală/medicină de familie Olt, prin care suntem anunţaţi că 30 de persoane vor picheta atât Prefectura, cât şi CAS Olt. Vorbim aici de revendicările medicilor de familie din judeţ. Ei îşi doresc crearea mediului propice unei relaţii funcţionale medic de familie – comunitate, crearea unui echilibru al finanţării sistemul public de sănătate şi recunoaşterea  muncii medicului de familie, dar şi respectarea drepturilor constituţionale ale medicilor de familie şi pacienţilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Olt, Monica Ţone.

Contactat telefonic, Florin Valentin Ciocan, directorul general al CAS Olt, a declarat că protestul este un drept constituţional şi că ceea ce solicită medicii de familie pe planul finanţării nu ţine de instituţia pe care el o conduce.

„Este dreptul lor constituţional să protesteze. Le cunosc revendicările, am avut o şedinţă cu dumnealor şi cu reprezentanţii prefecturii ieri, şi ni le-au prezentat. Cel mai mult îi doare punctul de finanţare. Ei au o valoarea minimă stabilită de lege, iar la regularizare această valoare poate să crească. Nu a crescut acum, asta e situaţia. Au fost şi ani în care a crescut cu 20%, cu 25%. Anul acesta nu a crescut şi asta e principala lor revendicare. Deci valoarea minimă a punctului e stabilită prin lege şi nu se poate coborî sub o anumită limită, şi nu s-a coborât. Dacă legiuitorul decide să crească valoarea minimă a punctului de finanţare, cu atât mai bine pentru dumnealor”, a declarat şeful Casei de Asigurări de Sănătate Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here