Casa de Sănătate Olt răspunde medicilor de familie care au protestat, joi, în stradă

Casa de Asigurări de Sănătate Olt apreciază constituirea Coaliţiei „Solidari pentru Sănătate”, considerând că aceasta, fiind compusă atât din reprezentanţi ai medicilor de familie, cât şi ai mai multor categorii de beneficiari ai sistemului de asigurări sociale de sănătate (pacienţi, mame etc.) are valenţe de partener echilibrat de dialog în exprimarea punctelor de vedere şi intereselor furnizorilor şi beneficiarilor de servicii de sănătate, se arată într-un comunicat al CAS Olt, care cuprinde şi un răspuns la nemulţumirile pe care medicii de familie din judeţ le-au exprimat în stradă joi, când au pichetat sediul Prefecturii.

Solicitările cuprinse în memoriul depus de reprezentanţii Coaliţiei vor fi analizate, urmând să se caute soluţii la aspectele semnalate, se precizează în comunicat.

„Conducerea CAS, în spiritul deschiderii şi transparenţei pe care o are instituţia faţă de partenerii din sistemul de sănătate, dar şi faţă de asiguraţi, ale căror interese le reprezintă, a invitat reprezentanţii Coaliţiei şi la o discuţie în care să-şi exprime direct problemele.

În cursul discuţiei, conducerea CAS a informat reprezentaţii Coaliţiei că o parte din aspectele care au fost semnalate sunt în curs de rezolvare. Astfel, CNAS a făcut deja demersuri pentru majorarea valorii minim garantate a punctului per capita, pentru medicina primară, precum şi a valorii minim garantate a punctului pe serviciu pentru medicina primară şi pentru medicina ambulatorie de specialitate”, se mai arată în comunicatul CAS Olt.

În contextul în care în acest moment se lucrează, la nivelul CNAS, la elaborarea proiectelor de acte normative şi de buget pentru anul 2018, vor fi luate în considerare şi celelalte aspecte semnalate, pornindu-se de la premisa că simplificarea şi debirocratizarea activităţii cabinetelor de medicină de familie, precum şi optimizarea funcţionalităţilor sistemelor informatice reprezintă un obiectiv instituţional. „Atât la nivel central, cât şi local, există dorinţa imprimării unei stări de normalitate în sistemul sanitar şi a unei mai bune definiri a rolului şi atribuţiilor furnizorilor de servicii medicale, urmărindu-se creşterea calităţii activităţii acestora, în beneficiul asiguraţilor”, susţine conducerea CAS Olt.

Reprezentanţii Coaliţiei au fost invitaţi să formuleze observaţii şi propuneri faţă de proiectele Contractului-cadru şi ale normelor de aplicare a Contractului-cadru pe anul 2018, proiecte ce vor fi în curând afişate, într-o primă formă, pe site-ul CNAS, pentru transparenţă decizională, urmând să se organizeze şi o serie de consultări la nivel central pe această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here