Urmăriţi internaţional, prinşi de poliţiştii din Vâlcea

Doi bărbați căutați la nivel internațional pentru comiterea de fapte ilicite în Germania, respectiv Suedia, au fost depistați de polițiștii din Vâlcea.

La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vâlcea, beneficiind de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, au pus în executare două mandate europene de arestare.

Astfel, polițiștii au pus în executare un mandat de arestare preventivă în vederea predării către autorităţile judiciare din Germania, emis de Curtea de Apel Piteşti, față de un bărbat, de 30 de ani din orașul Brezoi, județul Vâlcea.

La data de 20 aprilie a anului trecut, persoana bănuită că ar fi pătruns prin efracție, împreună cu un alt bărbat, în biroul unui dealer de mașini din Daggendorf, Germania și ar fi sustras documentele și cheile a două autovehicule aflate în garaj după care ar fi plecat cu cele două autovehicule.

Autoritățile germane au întocmit dosar penal pentru furt pe numele celor doi, iar ulterior a fost emis mandatul de arestare.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vâlcea.

La aceeași dată, polițiștii din Vâlcea au depistat, pe raza comunei Mihăești, un bărbat de 36 de ani, urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Suedia.

Cel în cauză este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu droguri de mare risc, faptă comisă în Suedia.

Bărbatul  a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here