Iohannis a mai ELIBERAT din funcţie un judecător de la Tribunalul Olt

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în urmă cu două zile, decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Olt a lui Ion Beșliu.

Motivul eliberării din funcţie este pensionarea magistratului la limită de vârstă, în ciuda faptului că Beşliu cerea Consiliului Suprem al Magistraturii, la începutul acestui an, să fie menţinut în funcţie şi după după împlinirea vârstei de 65 de ani.

Solicitarea sa a primit aviz negativ din partea Direcţiei de resurse umane şi organizare, astfel că şi CSM i-a respins solicitarea.

Până în 1990, Ion Beşliu a ocupat, vreme de şase ani şi patru luni, funcţia de secretar al Biroului Executiv al Consiliului Popular Corabia. El a cerut CSM să îi recunoască şi această perioadă ca vechime în magistratură pe motiv că, pentru ocuparea acestei funcţii, legislaţia cerea studii superioare juridice sau administrative, el îndeplinind această cerinţă prin faptul că a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, specializarea drept economic şi administrativ.

CSM i-a recunoscut această perioadă ca vechime în magistratură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here