Bacalaureatul ar putea avea trei sesiuni: în vară, în toamnă și în iarnă

Ministrul Educației, Liviu Pop, afirmă, într-un interviu acordat agenției Agerpres, că există o discuție privind introducerea unei noi sesiuni de bacalaureat care ar trebui organizată ‘undeva în decembrie, poate februarie’, potrivit stireazilei.com, care citează hotnews.ro. El spune că ‘deocamdată este o chestiune de discuții’ și că nu se va schimbă nimic pentru cei care urmează să dea bacalaureatul anul viitor. Inițiativa vine pe fondul scăderii dramatice a numărului de studenți din cauza crizei demografice, dar și din cauza bacalaureatului în condiții de corectitudine.

‘Este o discuție de a introduce o nouă sesiune de bacalaureat și eu cred că este necesară. Cât de utilă este sesiunea din august, deja știm. Am văzut în ultimii zece ani de zile câți absolvenți s-au prezentat în august și câți au luat examenul de bacalaureat. Și anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris și totuși prezența a fost foarte, foarte mică. Din punctul meu de vedere, cred că un examen de bacalaureat, o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie, fiind vacanță de iarnă’, a spus Pop, care consideră că legea permite organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat.

In opinia să, a treia sesiune de bacalaureat ar putea deveni realitate anul viitor: „Dacă o gândim, să o gândim pentru anul viitor. Plecând de la realitate, noi o să dăm publice toate datele vizavi de câți s-au înscris, câți au participat, care a fost procentul. Eu cred că din iulie până în decembrie este timp suficient să se pregătească acei care nu și-au luat examenul de bacalaureat”.

Acesta a invocat faptul că „în ultimii zece ani aproape 2.000.000 de români au terminat clasa a XII-a dar, dintre aceștia, „aproape jumătate nu și-au luat bacalaureatul, mai precis 800 și ceva de mii”. Dintre aceștia, „700.000 sunt pe zona liceelor tehnologice”, a precizat ministrul.

„De ce așa de mulți nu și-au luat examenul de bacalaureat? Este o întrebare la care cu toți trebuie să ne răspundem, fapt pentru care aici trebuie să regândim pe de-o parte tipul examenului de bacalaureat”, crede acesta.

Liviu Pop spune, în acest interviu, că învățământul profesional trebuie coroborat cu liceul tehnologic, „iar lucrul acesta trebuie să îl facem în noul proiect a legii educației naționale care anul viitor să fie pregătit pentru a intră în septembrie – octombrie în Parlamentul României pentru dezbatere”.

Sursa: stireazilei.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here