IMPORTANT de la CAO: Ce trebuie făcut să nu ne înghețe conductele de apă și apometrele

Compania de Apă Olt, principalul operator pentru prestarea serviciului public de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate, informează cetățenii municipiului Slatina care au contracte de furnizare-prestare a serviciului public de alimentare cu apă cu operatorul, despre cum pot preveni fenomenul de îngheț al rețelei interioare de distribuție apă și al apometrelor.

Când temperaturile scad sub 0 grade Celsius, în scările de bloc ferestrele și ușile trebuie să fie închise și verificate, periodic, pentru a evita fenomenul de îngheț. Se recomandă și înlocuirea geamurilor sparte, acolo unde este cazul. În plus, pentru a preveni ca branșamentul de apă și apometrul să înghețe, acestea trebuie izolate corespunzător.

Nerespectarea măsurilor recomandate de operator poate duce la înghețarea conductelor de apă, a robineților, a apometrelor și la întreruperea alimentării cu apă a instalațiilor interioare din locuințe.

„Toate aceste măsuri de prevenire a fenomenului de îngheț intră în responsabilitatea utilizatorilor sau a asociațiilor de proprietari, după caz, deoarece spațiul unde există rețele interioare de distribuție apă reprezintă un drept de bun comun al proprietarilor din imobilul respectiv. Scopul Companiei de Apă Olt este acela de a oferi servicii de calitate și de a menține o bună relație cu utilizatorii. De 10 ani, Compania de Apă Olt este alături de comunitate!”, se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here